Sessies

Melanie Murk-Severein
Plenair
Do 16 Jun
13:45 - 14:20

Keynote: Anneke Ammerlaan

Ultravers-trend zet koudeketen op scherp

Al meer dan twintig jaar volgt Ammerlaan trends in de (thuis)keuken. Als culinair journalist en kookboekenschrijver was ze betrokken bij de opzet van AllerHande en het huismagazine van C1000. Ze is hoofdredacteur van Smaakmakend, het tijdschrift over biologisch eten, en ze onderscheidt ze blijvende trends van hypes, en betekenisvolle initiatieven van gebakken lucht. Om zaken in beweging te krijgen moet je rebels zijn. Dat is ze af en toe. In het belang van de wereld, en lekker en beter eten.

Bij koelvers kunnen producten lang in de koelkast blijven liggen. Bij ultravers niet, producten moet direct geconsumeerd worden. De ultravers-consument woont vooral in steden en doet boodschappen bij kleine winkels. Die consumentengroep groeit hard. Ikea speelt met het nieuwe koken en bewaren in op de ultravers-consument met kleinere keukens. De tegenhanger van de visie van Ikea is die van de Coop, met alles verpakt in plastic en lang houdbaar. Via een chip laat de koelkast weten wanneer de producten gegeten moeten worden. Beide visies hebben hun weerslag op de koudeketen en de manier van verpakken en koelen.

Anneke Ammerlaan

Als trendonderzoeker en food watcher onderscheid Anneke blijvende trends van hypes, en betekenisvolle initiatieven van gebakken lucht. Vanuit haar passie voor voeding en voedsel, behandelt ze onderwerpen die er toe doen.

Plenair
Do 16 Jun
14:20 - 14:50

Keynote: Melanie Murk-Severein

Koelvers als aanjager voor onderscheidend vermogen

Retailers moeten zich steeds meer gaan onderscheiden in hun eigen kanaal, maar ook de strijd aangaan met partijen uit “vreemde” kanalen. Versproducten bieden de retailer de grootste kans om zich te onderscheiden op assortiment, service en beleving. Wat kunnen supermarkten en leveranciers doen om de consument zo goed mogelijk te bedienen en ook in de toekomst onderscheidend te zijn? Welke kansen biedt een omnichannel aanpak daarbij en hoe kunnen de samenwerkingspartners de “customer experience” optimaliseren?

* Melanie vervangt Gerard Rutte als spreker. Hij is helaas door privé-omstandigheden verhinderd.

Melanie Murk-Severein

Melanie Murk-Severein

Bedrijfskundige en onderzoeker

Plenair
Do 16 Jun
17:50 - 18:20

Afsluiting: Eric Prieur

Samenwerken en verantwoordelijkheid nemen om voedselderving in keten terug te brengen

Eric Prieur komt special voor het congres uit Frankrijk naar Nederland om een lezing te houden over voedselderving. Volgens hem is het belangrijk dat de hele vers sector, inclusief installateurs en fabrikanten van apparatuur, zich bewust zijn van de voedselderving die in de keten plaatsvindt. Onderzoek maakt duidelijk dat 40 procent van vers voedsel verloren gaat. En dat terwijl er meer dan 800 miljoen mensen wereldwijd ondervoed zijn. De gigantische hoeveelheid voedsel die verloren gaat betekent tevens dat massa’s CO2 voor niets in de atmosfeer komen en dat jaarlijks een bedrag van die keer het Nederlandse nationaal product voor niets wordt uitgegeven. Het grootste deel van de voedselderving vindt plaats in de distributieketen. Om dat terug te brengen vindt Prieur het tijd dat de partijen in de keten meer hun verantwoordelijkheid nemen en gaan samenwerken.

Eric Prieur

Directeur Cold Chain Sustainability van Carrier Transicold & Refrigeration Systems in Rueil-Malmaison bij Parijs in Frankrijk

Kom met korting

Kom met korting naar het congres.
U ontvangt € 100 korting. Geldig voor:

 • lezers van het magazine RCC K&L
 • lezers Distrifood, Foodmagazine, Bakkerswereld, Vleesmagazine
 • leden KNVvK, STEK, Verac, Nekovri
 • relaties van Wageningen UR

U betaalt geen € 249 maar slechts € 149 voor deze dag

Kom ook

De 4 belangrijkste redenen:

1) U krijgt inzicht in relevante ontwikkelingen rondom vers & koelen

2) U wordt geïnspireerd door experts uit het vak

3) Neem een kijkje in de keuken van anderen: Praktijkcases & rondleiding Wageningen UR Lab

4) U krijgt volop gelegenheid om te netwerken


Het congres is opgezet voor professionals die met het koelen van vers voedsel te maken hebben:

 • Installateurs
 • Voedselproducenten met eigen bewaring
 • Voedselverwerkers met koeling
 • Koel- & vriesvervoerders
 • Bouwbedrijven & projectontwikkelaars
 • Koel & veilinghuizen
 • Kwaliteitsmanagers
 • Adviseurs

+ professionals die werkzaam zijn in de supermarkten & horeca.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.